Literaire Salon

 

 

 

 

 

 

 

foto emmy literair salon

Emmy Rongen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Literaire Salon najaar 2017

De aanmeldingsdatum is inmiddels verstreken en de groep zit helemaal vol.

Beste seizoenpashouders en vrienden van het Literair Café, beste leden van BiblioNu

De Literaire Salon – een samenwerkingsproject van de Bibliotheek BiblioNu en Literair Café Venray – wordt wegens succes in komend seizoen 2017-2018 weer op twee donderdagavonden (2 en 30 november) georganiseerd. Deze keer met een extra tintje in verband met het 25-jarig jubileum van het Literair Café Venray.

Dat extra tintje heeft betrekking op een aantal aspecten. We zochten voor deze keer een boek uit van een Nederlandse auteur. Een publiekslieveling van velen, een auteur die in zijn boeken blijkt geeft van maatschappelijk engagement en de auteur die we uitnodigen voor de jubileumbijeenkomst in maart 2018. Het te bespreken boek in de komende Literaire salon is De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa. De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode verstekeling in hun autorijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden. Geen dikke pil, maar een boek met meer dan voldoende gesprekstof voor avonden.

Nog een extra facet aan deze Salon is dat we voor deze avonden nodigen we als toehoorders leden van de fotoclub Venray uitnodigen. Zij lezen en luisteren mee en vertalen hem reflecties in beeld. De foto’s krijgen een plaats in de feestelijke jubileumbijeenkomst en worden tentoongesteld in de Bibliotheek.

De Literaire Salon is speciaal bedoeld voor de liefhebbers (maximaal twaalf personen) van literatuur en staat onder leiding van Emmy Rongen docent Nederlands aan het Raaylandcollege van Venray. Aan de hand van inleidingen over de schrijver en boek, geplaatst in de context van zijn oeuvre en uitvoerige bespreking, ondersteund met audiovisueel materiaal, worden schrijver en boek op de twee avonden diepgaand geanalyseerd.

Deelname aan de Literaire Salon bedraagt € 25,00 (twee avonden).  Als u belangstelling hebt, kunt u zich aanmelden per e-mail: info@biblionu.nl en tevens het bedrag overmaken op rekeningnummer:                      NL59 RABO 0139989587 ten name van BiblioNu Venray onder vermelding van uw naam en Literaire Salon najaar 2017. Uw aanmelding is pas definitief nadat het bedrag op het rekeningnummer is bijgeschreven. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen hierover persoonlijk bericht. Aanmelding tot uiterlijk 1 oktober a.s.

Het boek De dood van Murat Idrissi  van Tommy Wieringa wordt voor € 7,50 door de Bibliotheek beschikbaar gesteld (is nadien dan uw eigendom), een geste van de Bibliotheek ter gelegenheid van het jubileum van het Literair Café. Totaal € 32,50 overmaken.

2 en 30 november 2017, 19.30 – 21.30 uur.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!