Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Raadselige Roos

Raadselige Roos 2023

De winnaars van de Raadselige Roos 2023 van Literair Café Venray

Afgelopen zondag 21 april, werden in de mooi gevulde en sfeervolle Zaal 7 van Asteria Hotel in Venray de door de drie jury’s uit de 83 inzending gekozen winnaars in de categorieën proza en poëzie bekend gemaakt. Hieraan voorafgaande werden de vijftien genomineerde deelnemers, die niet in de prijzen vielen, maar wier werk wel in de bundel Raadselige Roos 2023 opgenomen werd, aan de aanwezigen voorgesteld. De schilderijen, gemaakt door cursisten van Marlies van Zeven en Jeanny van Lieshout, die bij de gedichten van de zeven prijswinnaars in de bundel zijn afgedrukt, werden  op deze morgen in Zaal 7 geëxposeerd.

Met de zeven winnaars: drie eerste prijswinnaars, twee tweede prijswinnaars en twee derde-prijswinnaars sprak Stan Verhaag aan de ‘Tafel van de Roos’ over hun verhaal of gedicht en het tot stand komen daarvan. Wethouder Wim de Schryver maakte vervolgens de derde, tweede en eerste prijswinnaars bekend en las de juryrapporten voor. Aan de drie eerste prijswinnaars werden de trofee, de boekenbon, het juryrapport en het boeket Roojse Rozen overhandigd. Aan de tweede en derde prijswinnaars de boekenbon, het juryrapport en het boeket Roojse Rozen.

In de categorie proza koos de vakjury de volgende winnaars. De eerste prijs ging naar Wendy Sempels uit Rotselaer (Vlaanderen) met ‘Onvoorwaardelijk’; de tweede prijs naar Jan Duijf uit Horst met ‘De bergweide’ en de derde prijs naar Hub Kockelkorn uit Amersfoort met ‘In dorre aarde’.

De vakjury poëzie kwam tot de volgende winnaars: De eerste prijs kenden zij toe aan Ton Adriaens uit Weert, met ‘Laat me binnen’; de tweede prijs aan Stan Mooij uit Son en Breugel met ‘De getuigen’ en de derde prijs aan Paul de Bruyne uit Antwerpen (Vlaanderen) met ‘Belegering’.

Tenslotte de publieksjury: zij kozen tot de winnaar van de Rooje Roos-Prijs 2023: Sueela Berendsen uit ’s Heerenberg met haar gedicht ‘Gemis’.

Aan het einde van een gezellige en geslaagde morgen werd de bundel Raadselige Roos 2023 gepresenteerd en aan de deelnemers en uitgenodigde gasten overhandigd. De bundel is voor iedereen te koop door een mail naar secretariaat@literaircafevenray.nl en het overmaken van € 10,- naar NL 46 RABO 013 25 94 250 o.v.v. naam, adres, woonplaats en bundel Raadselige Roos 2023’. Inwoners van de gemeente Venray krijgen de bundel dan thuis in de brievenbus. Aanvragers van elders dienen € 14,25 (€ 10,- plus € 4,25 portokosten) over te maken. Hen wordt de bundel per post toegestuurd.

 

AMBASSADEUR

Hans Liebregts, voorzitter van het Letterkundig Centrum Limburg, is sinds enkele jaren ambassadeur van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. Als zodanig ondersteunt hij de organisatie met raad en daad.

De vakjury Proza:

 

De Vakjury Poëzie:

 

De winnaars van voorgaande jaren
Download hier een overzicht van de prijswinnaars van de voorgaande jaren.

Verkooppunt bundel Raadselige Roos
Bundels van eerdere jaargangen zijn tegen gereduceerde prijs te koop via raadseligeroos@literaircafevenray.nl.