Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Schrijversbijeenkomsten

Jaarprogramma seizoen 2023 – 2024

15 oktober 2023: Jan Siebelink
19 november 2023: Nina Polak
21 januari 2024: Mariken Heitman
17 maart 2024: Lisa Weeda

 

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Theehuis, Odapark, Merseloseweg 117 te Venray om 11.00 uur.

Seizoenpashouder worden?

De onmisbare achterban van Literair Café Venray wordt immers gevormd door de seizoenpashouders.
Als seizoenpashouder heeft u gratis entree bij elke schrijversbijeenkomst. Ook krijgt u als seizoenpashouder aan het begin van het literaire seizoen het volledige   jaarprogramma thuis gestuurd.

Vóór iedere schrijversbijeenkomst door het jaar heen ontvangt u een digitale Nieuwsbrief met uitgebreide informatie over de betreffende schrijver.

U betaalt tevens op vertoon van uw seizoenpas, voor één persoon dezelfde gereduceerde entreeprijs bij lezingen van BiblioNu als de leden van BiblioNu.
Daarnaast betalen leden van BiblioNu voor de lezingen van Literair Café Venray geen € 12,50 entree, maar de gereduceerde prijs van € 10,- per lezing.

De seizoenpas is overdraagbaar, kunt u zelf een keer niet naar de schrijversbijeenkomst komen, dan mag iemand anders met uw pas gratis naar de bijeenkomst komen.
U wordt seizoenpashouder door het bedrag van € 40,00 over te maken.

Aanmelding voor het nieuwe seizoen loopt via het secretariaat@literaircafevenray.nl  en betaling via banknummer NL46 RABO 0132 5942 50 ten name van Literair Café Venray onder vermelding: seizoenpashouder seizoen 2022-2023.
Gaarne aanmelding voor 15 september 2023. Dan heeft u de seizoenpas in huis, voordat onze eerste bijeenkomst plaats vindt.

Jan Siebelink (Velp 1938)
Boek: Brengschuld

Jan Siebelink  groeit op in een streng-godsdienstig christelijk gezin. Met name de vader is  streng en ‘bevindelijk gereformeerd’. Siebelink wordt docent Nederlands en Frans. Naast deze baan studeert hij Franse Taal- en Letterkunde en begint hij met schrijven. Dit resulteert tot heden in een aanzienlijk aantal romans, verhalen en essays. Zijn belangrijkste romans zijn: De herfst zal schitterend zijn; En joeg de vossen door het staande koren; De overkant van de rivier; Vera; Margaretha en in 2005 zondermeer zijn bekendste boek: Knielen op een bed violen. In het laatstgenoemde boek vertelt Siebelink over de godsdienstige kring waar zijn vader toe behoort en hoe hij daar zelf bij betrokken wordt. Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk van 2019 met als titel: ‘Jas van Belofte over ‘de liefde die vriendschap heet’. Jan Siebelink is de vader van de schrijvers Jeroen en Janneke Siebelink,

Zondag 15 oktober 2023, 11.00 uur
Theehuis, Odapark Merseloseweg 117 te Venray

Entree: € 12,50. Seizoenpashouders hebben vrij entree. Bibliotheekpashouders van BiblioNu betalen 10,- euro.

foto ©-Sacha-de-Boer
foto ©-Sacha-de-Boer

Nina Polak (1986)
Boek:
Buitenleven

Nina Polak  debuteert in 2014 met de roman ‘We zullen niet te pletter slaan’ die genomineerd wordt voor de ‘Anton Wachterprijs’, de ‘ANV Debutantenprijs’ en ‘Opzij Literatuurprijs’. Haar tweede roman, ‘Gebrek is een groot woord’ (2018), wordt bekroond met de ‘BNG Bank Literatuurprijs’, ‘De Inktaap’, en het ‘Charlotte Köhler-stipendium’. Zij studeert ‘Nederlandse Taal en Cultuur’ in  Amsterdam. Van 2006 tot 2012 doet ze de bachelor en masterstudie Cultural Analysis, welke studie zij in New York voortzet. In haar studietijd is ze redactrice van het studentenweekblad ‘Propria Cures’ en publiceert ze in ‘De Gids’ en ‘De Groene Amsterdammer’. Vanaf 2013 wordt zij correspondent-cultuur voor ‘De Correspondent’, ‘een eigentijds onafhankelijk, journalistiek platform, dat niet meegaat in mediahypes, maar diepgravende verhalen maakt, die helpen de wereld

Zondag 19 november 2023, 11.00 uur
Theehuis, Odapark Merseloseweg 117 te Venray

Entree: € 12,50. Seizoenpashouders hebben vrij entree. Bibliotheekpashouders van BiblioNu betalen 10,- euro.

foto ©-Nina-Schollaardt

Mariken Heitman (1983)
Boek: Wormmaan

Mariken Heitman studeerde biologie in Utrecht. Ze schrijft en werkt daarnaast als tuinder en docent groenteteelt. Ze publiceerde korte verhalen op o.a. deFusie, De Optimist en Papieren Helden. Artikelen en essays van haar verschenen o.a. in De Volkskrant, De standaard en NRC. In 2019 verscheen haar debuutroman De wateraap bij uitgeverij Atlas Contact. Deze werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Anton Wachterprijs en stond op de longlist van de Jan Wolkersprijs. In augustus 2021 verscheen haar tweede roman Wormmaan. Hiervoor ontving zij het C.C.S. Crone stipendium. In mei 2022 werd aan Wormmaan de Libris Literatuur Prijs toegekend.

Zondag 21 januari 2024, 11.00 uur
Theehuis, Odapark Merseloseweg 117 te Venray

Entree: € 12,50. Seizoenpashouders hebben vrij entree. Bibliotheekpashouders van BiblioNu betalen 10,- euro.

foto © Melanie-Marsman

Lisa Weeda (Rotterdam, 25 januari 1989)
Boek: Aleksandra

Lisa Weeda is een Nederlands schrijfster, literair programmamaker en scenarist.

Van haar derde tot haar zesde woonde Weeda in Duitsland. Ze doorliep het Johan de Witt-gymnasium en studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Weeda studeerde in 2015 in Arnhem af aan ArtEZ in Creative Writing. In 2016 verschijnt haar chapbook De benen van Petrovski, een literaire weerslag van haar reis naar Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en nog een groot deel van haar familie woont. Oekraïne staat vaak centraal in haar werk.

Weeda werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Aleksandra is haar debuutroman. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022 en won de De Bronzen Uil.

Zondag 17 maart 2024, 11.00 uur
Theehuis, Odapark Merseloseweg 117 te Venray

Entree: € 12,50. Seizoenpashouders hebben vrij entree. Bibliotheekpashouders van BiblioNu betalen 10,- euro.

foto © Geert Snoeijer 2021