Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! April 2015

Zie hier het nieuwe logo van het Literair Café. Lezen en schrijven in één beeld gevangen. Modern en eigentijds tegelijk. Na 22 jaar is het oude vertrouwde logo van het Literair Café Venray totaal vernieuwd. De veer is gebleven maar de bijtjes en de dichtregel ‘Een geur van hoger honing’ zijn voor goed verdwenen. Het oude logo, ontworpen door Fré Thissen, oud- docent Tekenen aan het voormalige Boschveldcollege, had zijn langste tijd gehad. Het lineaire logo met tekst is vervangen in een beeld dat meer ‘body’ heeft. Dat is erg belangrijk in deze tijd waarbij kijken naar beeldmateriaal veruit de belangrijkste activiteit is naast lezen en schrijven. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) kijkt 86 procent van de bevolking in ons land drie uur per dag naar beeldmateriaal.

Niet alleen het logo is veranderd. Ook de oude kleurrijke website gaat op de schop. De huidige website is gedateerd hoewel deze pas vier jaar oud was. De website, ontworpen door het grafisch bureau JP Art Design gaat geheel verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een nieuw ontwerp gemaakt door de grafisch vormgever Theo Duijkers uit Venray.

De website telt een eenvoudige boomstructuur waarin alle kernactiviteiten makkelijk en herkenbaar zijn terug te vinden. Op de homepagina Ook op de site komt het logo opnieuw terug zodat er een eenheid in stijl ontstaat. Naast de boomstructuur in zeven afzonderlijke hoofdstukken is de site interactief via Facebook.

Literair Café Venray is op Facebook te vinden. Facebook| Literair Café Venray. Op de Facebook pagina vindt u het laatste nieuws over het literair café als eerste. En biedt u tevens de mogelijkheid uw reactie te plaatsen.

Wat velen van de gebruikers van de website van het Literair Café Venray zal opvallen, is de leesbaarheid van de site. Die is significant verbeterd omdat op veel pagina’s van de site de donkere kleur op de achtergrond is verdwenen. Daarover kreeg Literair Café Venray in het verleden nog wel eens klachten over vooral van de oudere Internetgebruikers.