Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! April 2016

Op donderdag 19 mei a.s. is de schrijfster Maartje Wortel al weer onze laatste gast van dit seizoen. De jonge schrijfster zal worden geïnterviewd door de neerlandicus Victor Elfring. Deze laatste schrijversbijeenkomst is op een avond gepland in plaats van een zondagmorgen. Speciaal bedoeld voor diegenen die op zondag steeds bezet zijn om wat voor redenen dan ook, maar wel op een avond in de week een voordracht willen bijwonen. Het Theehuis in Odapark waarin het optreden van Maartje Wortel wordt gehouden, zal speciaal voor deze bijeenkomst iets anders worden ingericht zodat het invallende schemerdonker een mooi decor vormt op deze bijzondere literaire bijeenkomst in Odapark.

Ondertussen is Literair Café druk doende met de voorbereiding van haar 24ste seizoen. Omdat 2016 is uitgeroepen tot ‘Jaar van het Boek’ hebben de leesgroepen en –kringen in onze regio een brief ontvangen met daarbij een lijst van tien mogelijke schrijvers die tussen september 2016 en mei 2017 eventueel onze gast zouden kunnen zijn. Want net zoals de bibliotheek en de boekhandel zijn leeskringen en –groepen onze meest natuurlijke bondgenoten. De doelstelling van een leesgroep sluit naadloos aan bij het kerndoel waarvoor Literair Café in 1993 is opgericht: steeds meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met boeken. Omdat boeken ons leven verrijken, ontspanning bieden en ontroering bezorgen.

Uit deze lijst mochten de leesgroepen vier schrijvers kiezen en hun voorkeur kenbaar maken.  Bijna 50% van de vragenlijsten kwamen retour en leverden een verrassende ranking op: een top 4 met namen van schrijvers en boektitels die het Literair Café als uitgangspunt heeft genomen bij de planning voor het nieuwe seizoen. Een mooi voorbeeld van interactieve samenwerking, zoals dat vandaag de dag heet. Dat wil echter niet zeggen dat er 100% garantie bestaat dat deze schrijvers ook daadwerkelijk naar Venray komen. Dat hangt natuurlijk af of zij op de vier data  in het nieuwe seizoen beschikbaar zijn. Nee, we noemen geen namen zolang hierover nog geen duidelijk is. Een hint tot slot: één van de vier auteurs die Literair Café Venray graag in Odapark zou willen verwelkomen, maakt kans op het winnen van de Libris Literatuurprijs 2016 en een geldbedrag van 50.00 euro. Deze prestigieuze literatuurprijs wordt 9 mei a.s. uitgereikt in Amsterdam. Deelnemers van leeskringen die de schrijver op hun voorkeurlijst hebben aangekruist, weten welke auteur bedoeld wordt. Zij duimen mee met het Literair Café!

Als u donateur wilt worden van Literair Café Venray of onze Nieuwbrief wilt ontvangen, ga dan naar: www.literaircafevenray.nl . Volg ons op Facebook.com | Literair Café Venray.