Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! april 2019

Tijdens de laatste dagen van april en in de maand mei staat er weer een aantal activiteiten gepland dat met literatuur te maken heeft. In Venray zelf staan twee momenten gepland, maar er worden ook landelijke festiviteiten georganiseerd.

Op maandag 29 april bent u van harte welkom vanaf 19.30 uur in de zaal van Anno 54 in Venray, om vanaf 20.00 uur te komen luisteren naar een lezing die gegeven wordt door Amerika-kenner Frans Verhagen. Adelbert-Venray en het Literair Café Venray organiseren deze lezing voor hun leden, introducees en andere belangstellenden. Verhagen is journalist en publicist en heeft meerdere boeken geschreven over de Verenigde Staten, daarnaast publiceert hij regelmatig artikelen in onder andere De Groene Amsterdammer en NRC. Tijdens de lezing van maandag 29 april zal het gaan over het thema ‘Donald Trump in de context van de Amerikaanse geschiedenis’.

Op donderdag 16 mei vindt alweer de vierde en tevens laatste schrijversbijeenkomst van het Literair Café Venray plaats. Koen Peeters, Vlaams schrijver, zal het literaire seizoen 2018-2019 wat betreft de schrijversbijeenkomsten afsluiten vanaf 20.00 uur in het theehuis van het Odapark in Venray. Wees welkom om wederom een succesvol literair seizoen te vieren en af te sluiten.

Juryvoorzitter van de Libris Literatuur Prijs Jet Bussemaker lichtte tijdens de persbijeenkomst in maart de shortlist van 2019 toe. De jury heeft gekozen voor zes romans die de lezer confronteren met de onbegrijpelijkheid van de wereld, of de wereld in een nieuw licht tonen. Vaste denkbeelden en vertrouwde ervaringen worden opgeschud en deze boeken verrassen en bevrijden de lezer. Op 6 mei zal duidelijk worden wie van de zes genomineerden – Jan van Aken, Johan de Boose, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Ilja Leonard Pfeijffer – Murat Isik opvolgt en een prijs van 50.000 euro in ontvangst mag nemen.

Op zaterdag 25 mei wordt de Bookstore Day voor de derde keer georganiseerd. Op deze dag zetten onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en hun klanten in het zonnetje. Schrijvers brengen bezoeken aan boekhandels en zullen voorlezen en optreden. Ook dichters zijn aanwezig en schrijven poëzie voor de klant. Daarnaast worden kleurwedstrijden en leesworkshops georganiseerd en wordt er ontbeten en gedineerd in boekwinkels. Boekwinkels in Deurne en Venlo doen mee en voor een volledig overzicht van deelnemende winkels kunt u kijken op de site van Bookstore Day. Op 1 mei wordt het programma bekendgemaakt.