Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Augustus 2016

 ‘Vliegen op eigen vleugels’ is het thema van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos 2016, de 24ste editie alweer. Tussen nu en zaterdag 1 oktober (sluiting inzendtermijn) klimmen amateurdichters en -schrijvers in de pen om een zo goed en mooi mogelijk gedicht of verhaal in te sturen. Steeds meer mensen vinden het leuk om in hun vrije tijd te schrijven. En beleven op die manier veel plezier om mee te doen aan een schrijfwedstrijd.

De belangrijkste redenen om aan een schrijfwedstrijd deel te nemen zijn: toetsen of het verhaal of gedicht kwaliteit heeft en om het gedicht of verhaal in druk te zien verschijnen. Want elk jaar geeft Literair Café namelijk een fraai vormgegeven bundel uit met daarin het bekroonde werk van de laureaten en enkele gedichten en verhalen die de moeite waard zijn om gepubliceerd te worden.

‘Vliegen op eigen vleugels’, een thema waar je alle kanten mee uit kunt. Ga er maar aanstaan om daar een gedicht of verhaal van te maken. Een verhaal of gedicht dat onmiddellijk opvalt bij de juryleden door originaliteit en creatief taalgebruik.

Een goed verhaal of gedicht schrijven is lang niet zo makkelijk dan het lijkt. Daarom enkele schrijftips. Tip 1. Zorg dat u voldoende tijd vrij maakt om rustig te kunnen werken. Het liefst op een vaste tijd, één of twee dagdelen per week. En dan niets anders te hoeven doen dan: schrijven. Tip 2. Daal af in uw binnenste en vraag u zelf ernstig af: waarom wil ik dit schrijven? Met andere woorden: wat is uw diepste noodzaak, wat is de urgentie van uw verhaal of gedicht? Tip 3. Waar gaat het over? Probeer dat wat u gaat schrijven vooraf zo kort en bondig mogelijk te verwoorden. Alsof het een ‘teaser’ betreft voor een film of een beknopte tekst op de achterkant van een boek. Tip 4. Lees nadat het gedicht of verhaal klaar is de eerste en de laatste zin nog eens goed over. Schrijven is schrappen, maar dat wist u al. Tip 5. Vergeet onmiddellijk alle voorafgaande tips. Vertrouw geheel op uw eigen kompas en bepaal zelf de koers. ‘Vliegen op eigen vleugels’: spannend en avontuurlijk tegelijk! Alle informatie over de schrijfwedstrijd Raadselige Roos is te vinden op de website van Literair Café. Daar leest u ook het wedstrijdreglement.

De eerstvolgende schrijversbijeenkomst van het seizoen 2016 – 2017 vindt plaats in het Theehuis, Odapark op zondag 9 oktober aanstaande, aanvang 11.00 uur. Victor Elfring, docent Nederlands Dendron College Horst, gaat in gesprek met de schrijfster Ingrid Schilperoord. Komt dat zien! Voor meer informatie ga naar: www.literaircafevenray.nl Volg ons ook op Facebook: Literair Café Venray.