Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! december 2019

Het jaar 2019 zit er bijna op: nog een week en dan doet 2020 zijn intrede. Aan het eind van het jaar is er vaak ruimte om terug te blikken op de afgelopen periode en om eventueel alvast vooruit te kijken naar wat komen gaat. Vanaf januari staat er weer een aantal literaire activiteiten op het programma.

Ook het afgelopen jaar zijn er weer proza- en poëzieteksten geschreven in het kader van De Raadselige Roos. Het thema ‘bevrijd’ stond centraal en was verplicht voor zowel proza als poëzie. Op zondag 19 januari 2020 vindt in de foyer van de Schouwburg Venray de bekendmaking van de winnaars plaats. U bent van harte welkom om vanaf 11.00 uur mee te genieten van deze feestelijke bijeenkomst.

In de eerste maanden van het nieuwe jaar staan ook weer twee schrijversbijeenkomsten gepland. Op zondag 16 februari 2020 staat de schrijversbijeenkomst in het theehuis van het Odapark in het teken van ‘het overleden kind in de literatuur’. André Leijssen, bestuurslid van Literair Café Venray en vader van Josien, vertelt over de dichtbundel Josien.waarbenjij.nu. Deze bundel publiceerde hij in 2019, waarin hij in 46 gedichten en drie hoofdstukken het leven met zijn dochter heeft gevat.

Ongeveer een maand later, op zondag 15 maart 2020, is Franca Treur te gast in Venray. In 2019 publiceerde zij haar nieuwe roman Regieaanwijzingen voor de liefde, waarin een stel samenwerkt aan een thriller die rauw realistisch moet worden. Treur heeft personages centraal gesteld die zich door het leven worstelen en nergens bij horen, ook niet bij elkaar. Getrouwd zijn schijnt daarvoor geen garantie te zijn. In onder andere de Volkskrant kreeg de roman van Treur een lovende recensie, waarin werd geconcludeerd dat de roman niet eng is, maar wel om te lachen – ‘op het tragische af’.

U ziet: ook in het nieuwe jaar hoeft u zich op literair gebied niet te vervelen. Voor nu: hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2020.