Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Februari 2017

Vorige maand gaf ik een miniem overzicht van wat er allemaal staat te gebeuren de komende maanden wanneer we het hebben over landelijke literatuurgebeurtenissen. Deze maand focus ik me op Venray, in het bijzonder op twee evenementen: de schrijversbijeenkomst van het Literair Café Venray en de taalquiz Kwist’t.

Op zondag 19 maart 2017 is de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke te gast in het Literair Café tijdens de schrijversbijeenkomst in het theehuis van het Odapark Venray. Verbeke zal vertellen over haar schrijverschap en vragen beantwoorden over haar laatste roman Dertig dagen, die omschreven wordt als een roman die niet alleen politieke kwesties aan de kaak stelt, maar die ook vragen opwerpt over ons mens-zijn. Wat is goed, wat betekent medemenselijkheid en welke rol speelt racisme in onze samenleving? Bent u benieuwd naar de visie van Verbeke op deze kwesties? Sluit dan aan op zondag 19 maart om 11.00 uur.

In 2014 vond de eerste editie van Kwist’t plaats, een quiz met een knipoog naar taal. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om mooie prijzen én natuurlijk de eer. Wie mag zich die middag laten kronen tot taalkenner? Op zondag 26 maart strijden verschillende teams tegen elkaar voor de kampioenstitel. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een dergelijke zondagmiddag niet alleen leuk maar ook leerzaam is. Wilt u weten hoeveel u van de Nederlandse taal weet? Trommel dan nog een aantal enthousiastelingen op, vorm een team en meld u aan voor de taalquiz. Plezier gegarandeerd.

Kortom: tijdens de maand maart kunt u zich in Venray aan verschillende aspecten van de Nederlandse taal laven. Literatuur en maatschappelijke kwesties, taalweetjes en taalkunsten – u ziet: ook in Venray bruist het literaire leven.

Emmy Rongen