Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! juli 2016

Begin dit jaar legde Literair Café Venray leesgroepen en – kringen uit de regio Noord-Limburg en Oost-Brabant een lijst voor met tien namen van schrijvers en boektitels. Met de vraag hier vier namen uit te kiezen. Vier namen van favoriete schrijvers die de lezers graag uitgenodigd zouden willen zien voor een lezing en persoonlijke ontmoeting in Odapark Venray. Dat leverde een verrassende top 4 op. Eén van de vier auteurs die hoog eindigde, was toevallig ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2016, de prestigieuze literaire prijs die op 9 mei jl. werd uitgereikt. Niet zij ging met de eer strijken, maar Conny Palmen die Libris-prijs won met haar boek ‘Jij zegt het’.

Zij was de schrijver Inge Schilperoord die met haar debuutroman ‘Muidhond’ werd  genomineerd voor deze prijs. Dat was nog nooit eerder gebeurd in het bestaan van de  Libris Literatuurprijs. Van debutant naar nominatie op de shortlist. Haar roman ‘Muidhond’ veroorzaakte stromachtige reacties in de pers. Vandaar dat Literair Café Venray bijzonder vereerd is deze auteur als eerste gast te mogen verwelkomen in het nieuwe seizoen. Het seizoen start op zondag 9 oktober aanstaande. Op verzoek van velen begint de voordracht op zondag voortaan een half uur eerder. Dus niet meer om half twaalf maar klokslag elf uur. De schrijversbijeenkomst met Inge Schilperoord zal ongeveer tot 13.00 uur duren. Zij wordt geïnterviewd door Victor Elfring, docent Nederlands aan het Dendron College in Horst.

De andere schrijvers die hoog op de voorkeurslijsten van de verschillende leesgroepen en –kringen eindigden zijn: Chris de Stoop, Annelies Verbeke en Jaap Robben. Deze drie zullen later in het seizoen te gast zijn in Odapark. Op zondag 20 november houdt Chris de Stoop een voordracht over o.a. zijn laatste boek: ‘Dit is mijn hof’. Deze Vlaamse schrijver – zelf een boerenzoon uit Zeeuws-Vlaanderen- beschrijft in zijn boek het verdwijnen van de boerenstand uit de Hedwigepolder. De Vlaamse schrijver Annelies Verbeke is de derde gast dit seizoen op zondag 19 maart 2017. Haar laatste boek ‘Dertig dagen’ won in 2015 de Borderwijkprijs. De laatste schrijversavond van het seizoen 2016 – 2017 – op donderdag 11 mei aanstaande – verwelkomt Literair Café de schrijver Jaap Robben. In 2014 verscheen zijn debuutroman ‘Birk’ die zeer lovend werd ontvangen.

Medio augustus verschijnt het nieuwe jaarprogramma. Daarin staan de alle activiteiten van het Literair Café overzichtelijk op een rij. De huidige donateurs krijgen het jaarprogramma thuisgestuurd.

Alle informatie over Literair Café Venray is te vinden op: www.literaircafevenray.nl.

Volg ons ook op Facebook: Literair Café.