Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! juli 2017

Het duurt nog even voordat het nieuwe seizoen van het Literair Café Venray van start gaat, maar niet getreurd: in de tussentijd is er voldoende te beleven.

In de maand augustus leent het weer zich hopelijk voor een mooie wandel- en of fietsroute. Het Literair Café Venray heeft in eigen beheer zo’n wandel- en fietsroute uitgegeven. Aan de hand van deze route verkent u de omgeving van Venray op de fiets, of maakt u een wandeling langs verschillende kunstwerken in Venray. Het routeboekje bevat een foto met uitgebreide uitleg van elk kunstwerk én er staat nog een toepasselijk gedicht bij – op deze manier kunt u zelfs na het fietsen of wandelen nog nagenieten van feitjes over de omgeving en de mooie gedichten. De routes zijn verkrijgbaar bij boekhandel Roojboek en het VVV-kantoor in Venray.

Vanaf september gaan er weer verschillende evenementen plaatsvinden rondom literatuur. Zo ook het grootste poëziefeest van Nederland: de Nacht van de Poëzie. Dit jaar viert de Nacht van de Poëzie haar 35-jarig jubileum op 16 september in TivoliVredenburg Utrecht. Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert, Cees Nooteboom hebben hun komst al eerder bevestigd. Dimitri Verhulst, Alexis de Roode, Simone Atangana Bekono, Frank Koenegracht, Abdelkader Benali en Jan Boerstoel maken ook hun opwachting tijdens deze poëtische nacht. Bijzonder aan de editie van dit jaar is dat de Nacht uitgebreid wordt met een ‘KinderNacht’. Kinderen kunnen samen met hun ouders, familie en vriendjes in de middag voorafgaand aan de Nacht komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes. Koos Meinderts, Diet Groothuis en Jaap Robben zullen gedichten voorlezen.

Een andere interessante activiteit voor de jeugd is de Literatour, de Boekenweek voor jongeren van vijftien tot en met achttien jaar. Dit jaar vindt deze week, die groots inzet op leesplezier, plaats tussen 16 en 24 september. Drie succesvolle auteurs, Özcan Akyol (Eus, Turis), Mano Bouzamour (De belofte van Pisa) en Elfie Tromp (Underdog), klimmen in de pen om speciaal voor de Literatour een kort verhaal te schrijven. Deze drie korte verhalen worden gebundeld en als 3PAK cadeau gedaan aan scholieren van het middelbaar onderwijs door de boekwinkel en openbare bibliotheken. Een mooie aftrap van wederom een veelbelovend literair jaar.