Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! juli 2019

Zomer, komkommertijd – het lijkt zo makkelijk (en logisch) om beide begrippen met elkaar in verband te brengen. Veel mensen nemen in de zomer tijd om te reizen, om nieuwe oorden te ontdekken of om simpelweg even af te schakelen van de dagelijkse routine. Toch betekent dat niet dat er op literair gebied niets meer te doen is.

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus wordt het Schijt aan de grens-festival georganiseerd. Het is een tweejaarlijks festival dat als belangrijk doel heeft om grenzen te overschrijden. Op vier locaties in Venray, Overloon en Geijsteren wordt er aandacht besteed aan muziek, poëzie, theater, beeldende kunst, literatuur en wetenschap. ‘Schijt aan de grens’ pleit voor kruisbestuiving en verbinding tussen verschillende cultuurmakers en dit jaar staat het festival in het teken van ‘zalige zonden’. Kijk voor meer informatie vooral op de website van het festival zelf.

Ook in Weverslo is er op zondag 25 augustus ruimte voor proza, poëzie en muziek. Van 15.00 tot 17.00 uur verzorgen Anne-Mieke Ruyten en Peter Winnen een programma op de natuurbegraafplaats. Anne-Mieke is geboren en getogen in Weverslo en zal tijdens deze middag een persoonlijk en zeer herkenbaar verhaal delen. Zij wordt muzikaal begeleid door Jan Moonen en Kris van Daele. Peter Winnen schrijft verhalen en gedichten met een autobiografisch karakter en zal deze middag ook het een en ander vertellen.

Het nieuwe programma van het Literair Café Venray is nog niet bekend, maar achter de schermen is hard gewerkt om ook voor het nieuwe seizoen mooie gasten uit te nodigen. Van wat ik heb vernomen, is dat ook gelukt en kunnen we ons verheugen op wederom een goed gevuld literair seizoen met de gebruikelijke activiteiten. Ook de Literaire Salon zal weer georganiseerd worden, maar daarover volgt ook later meer informatie. Voor nu: een fijne zomer.