Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Maart 2015

Hoewel het lezen van een boek geen dagelijkse kost meer is voor veel mensen wordt er nog volop gelezen in onze streek. In verschillende leeskringen en –groepen in Noord-Limburg en Oost-Brabant wordt nu al gesproken over de boeken die de lezers en lezeressen het komend seizoen samen gaan lezen en bespreken. Als service aan deze leeskringen maakt Literair Café Venray al vroeg in het voorjaar bekend welke schrijvers komend seizoen te gast zullen zijn in Odapark Venray. Wellicht brengt dat de deelnemers van de leesgroepen op het idee om één van deze vier schrijvers op te nemen in het nieuwe leesprogramma. Het boek samen te bespreken en daarna als ‘slagroom op de taart’ met de hele groep de schrijversbijeenkomst van de betreffende auteur te bezoeken. Een feest voor de geest!

Tussen begin oktober 2015 en mei 2016 nodigt Literair Café Venray vier schrijvers uit om over hun werk te komen vertellen. Het zijn: Griet Op den Beeck, Gustaaf Peek, Renate Dorrestein en Maartje Wortel. Misschien klinken nog niet alle namen even bekend in de oren bij de deelnemers van de leekringen. Maar dat is dan tevens een uitdaging om kennis te maken met nieuw jong aanstormend talent.

Literair Café Venray is trots de Amsterdamse schrijfster Renate Dorrestein (1954) dit seizoen te mogen verwelkomen. Zij is de oudste en de meest bekende van de vier. Renate Dorrestein is tijdens de Boekenweek te gast op zondag 13 maart 2016.

Het seizoen wordt geopend door de Vlaamse schrijfster Griet Op den Beeck op zondag 4 oktober 2015. Zij kreeg grote bekendheid in ons land met haar tweede boek: ‘Kom hier dat ik u kus’. Dit boek werd tot boek van de maand uitgeroepen door het boekenpanel van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Gustaaf Peek (1975) is de tweede gast op zondag 8 november 2015. Zijn vierde roman: ‘Godin, held’, is begin dit jaar genomineerd voor de LIBRIS Literatuurprijs.

Als vierde en laatste schrijfster is Maartje Wortel (1982) te gast. Zij treedt op in Odapark Venray op donderdagavond 19 mei 2016. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met haar boek ‘Dit is jouw huis’. Daarvoor ontving ze een jaar later de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literair debuut.

De vierde en laatste gast van dit seizoen is Frank Westerman die op zondag 10 mei 2015 een schrijversochtend zal verzorgen. Na de pauze gaat Westerman met het publiek in discussie samen met twee forumleden. Het forum staat onder leiding van Stan Verhaag. Tijdens alle schrijversbijeenkomsten verzorgt Boekhandel Van den Munckhof de boekenverkoop en de signeertafel van de betreffende auteurs.

Meer informatie over Literair Café Venray kunt u vinden op de website: www.literaircafevenray.nl Als u Literair Café Venray financieel wilt steunen dan kan dat door donateur te worden voor minimaal € 20,00 per jaar. U kunt zich aanmelden via e-mail: secretariaat@literaircafevenray.nl