Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Maart 2016

Voor dat Literair Café Venray haar 23ste seizoen afsluit met een optreden van de schrijfster Maartje Wortel op donderdagavond 19 mei aanstaande hebben we een verrassing voor u in petto. Op maandagavond 25 april 2016 is namelijk schrijfster/journaliste Laura Starink te gast in de Witte Hoeve. Deze schrijversavond is georganiseerd door Adelbertvereniging en Literair Café Venray samen. Voor het eerst sinds het bestaan van deze twee Venrayse culturele organisaties.

Laura Starink werkt bijna dertig jaar als journaliste voor NRC/Handelsblad en als correspondente in Moskou. Adelbertvereniging en Literair Café Venray hebben haar uitgenodigd naar aanleiding van het verschijnen van haar boek ‘De schaduw van grote broer’. Tijdens haar voordracht vertelt ze over haar reis door Letland, Rusland, Polen en Oekraïne. In deze vier landen spreekt zij met soldaten, politici, priesters en historici. Terwijl Starink met het schrijven van dit boek bezig is, wordt zij ingehaald door de geweldsuitbarstingen in Oekraïne. Haar boek eindigt met het neerhalen van de MH17. De angst voor ‘grote broer’ is actueler dan ooit.

Het is de eerste keer dat Adelbert en Literair Café Venray de leden, donateurs en belangstellenden uitnodigt voor een lezing. Zowel Adelbert en Literair Café slagen er al jaren in interessante personen naar Venray te halen voor een optreden. Adelbert richt zich meer op wetenschap en cultuur in het algemeen terwijl Literair Café zich toespitst op het uitnodigen van schrijvers (m/v) uit het Nederlandse taalgebied. Volg de verdere berichtgeving hierover in dit blad, op de website van Adelbert Venray en Literair Café Venray en Facebook.

De lezing wordt gehouden in De Witte Hoeve, Gasstraat 5 in Venray. De toegang bedraagt:

€ 5,00 p.p. De voordracht begin om 20.00 uur en is rond 22.30 uur afgelopen. Tijdens de pauze verzorgt Boekhandel Van den Munckhof een boekverkoop en zal Laura Starink haar werk signeren.

Als u donateur wilt worden van Literair Café Venray of onze Nieuwbrief wilt ontvangen, ga dan naar: www.literaircafevenray.nl . Volg ons op Facebook.com | Literair Café Venray.