Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Mei 2016

In de sfeervolle ambiance van het Odapark heeft Literair Café vorige week donderdag het seizoen 2015 – 2016 afgesloten. Als laatste in de serie van vier auteurs was Maartje Wortel te gast. Literair Café is bijzonder trots op het afgelopen seizoen met als absoluut hoogtepunt het optreden van Griet Op de Beeck begin oktober vorig jaar en de druk bezochte schrijversavond met Laura Starink eind april. Een schrijversavond die Literair Café organiseerde samen met Adelbert Venray.

De data voor de schrijversbijeenkomsten van het komend seizoen zijn al gepland. De eerste schrijversbijeenkomst is op zondag 9 oktober 2016. De bijeenkomsten beginnen voortaan een half uur eerder op zondag. Dus niet om half twaalf maar klokslag 11.00 uur. Welke vier schrijvers te gast zijn, is nog niet helemaal rond. Daarover worden alle donateurs en belangstellenden geïnformeerd in het nieuwe jaarprogramma dat medio augustus verschijnt.

Literair Café Venray heeft nog meer verrassingen in petto. De Literaire Salon gaat weer van start. Emmy Rongen, docent Nederlands aan het Raayland College in Venray gaat deze derde editie leiden. Komend najaar op twee donderdagavonden. Op deze avonden staat één boek centraal van een buitenlandse auteur. Dit seizoen: de roman ‘Zuiverheid’ (2015) geschreven door de Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen (1959). De Literaire Salon is speciaal bedoeld voor mensen die zich niet willen binden aan een leesgroep maar wel een paar avonden willen vrijmaken voor het diepgaand bespreken van één boek.

De Literaire Salon is een samenwerkingsproject van de Bibliotheek BiblioNu en Literair Café en biedt plaats voor maximaal tien geïnteresseerden. De bijeenkomsten worden gehouden op de donderdagavonden: 22 september en 20 oktober 2016 in de Venrayse bibliotheek aan de Merseloseweg en beginnen telkens om 19.30 uur. Meer informatie over hoe u kunt deelnemen vindt u elders in dit blad of op onze website: www.literaircafevenray.nl. Donateurs van Literair Café zijn hierover reeds geïnformeerd in de vorm van een digitale nieuwsbrief.

Ook de oudste en meest bekende schrijfwedstrijd Raadselige Roos gaat dit seizoen weer van start. ‘Vliegen op eigen vleugels’ zo luidt het nieuwe thema. Amateurdichters en -schrijvers worden uitgenodigd om mee te doen. Het thema is verplicht voor alle inzendingen zowel poëzie als proza. Iedereen boven de 18 jaar kan meedoen mits woonachtig in of afkomstig uit de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en provincies in Nederlandstalig België. De feestelijke prijsuitreiking is op zondag 22 januari 2017. Dan maakt burgemeester Hans Gilissen de namen bekend van de laureaten en reikt tevens de prijzen uit.

Alle informatie over Literair Café Venray is te vinden op: www.literaircafevenray.nl.

Volg ons ook op Facebook: Literair Café Venray.