Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Mei 2017

Het seizoen 2016-2017 van het Literair Café Venray zit erop. Ook gedurende het vierentwintigste seizoen zijn verschillende schrijvers te gast geweest in het Odapark in Venray tijdens de schrijversbijeenkomsten, onder wie ook Jaap Robben, die het seizoen heeft afgesloten.

De schrijvers die te gast zijn in het Odapark geven allen op een eigen manier hun invulling aan de bijeenkomst. Zo zag ik Renate Dorrestein enthousiast maar ook kwetsbaar vertellen over haar schrijverschap en haar writer’s block. Annelies Verbeke verwonderde zich samen met de aanwezigen over de wereld van vandaag de dag en de thema’s die daarin een rol spelen, die zij verwerkte in haar roman Dertig dagen, waaruit zij enkele pagina’s voorlas.

Op donderdagavond 11 mei gaf Jaap Robben, bekend van zijn debuutroman Birk, inzicht in zijn schrijfproces. Met een gezonde dosis humor liet hij zien hoe hij al op jonge leeftijd gedichten schreef en hoe hij later aan Birk werkte. Mooi om te zien was dat Jaap Robben zijn inspiratie op verschillende plekken opdoet: in het museum en tijdens een vakantie – maar een andere belangrijke inspiratiebron is toch ook zeker het leven zelf. Aan de hand van verschillende foto’s en schilderijen liet de schrijver zien welke uitgebeelde emoties hem hebben geholpen tijdens het vormgeven van personages. Daarnaast deelde hij ook een vakantiefoto, waarop de wereld die hij schetste in zijn roman in werkelijkheid was afgebeeld. Deze donderdagavond was een bijzondere afsluiting van de reeks schrijversbijeenkomsten van dit seizoen.

Wat er tijdens het volgend jaarprogramma gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar één ding is zeker: het wordt een bijzonder jaar. Het Literair Café Venray heeft reden voor een feest, want volgend seizoen bestaat het café 25 jaar! Als u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwsfeiten rondom het nieuwe jaarprogramma, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de site van het Literair Café. Wanneer er meer informatie beschikbaar is over de aankomende activiteiten, zal ik daarover ook berichten. Voor nu kunt u alvast de volgende data in uw agenda noteren: 8 oktober 2017, 19 november 2017, 12 maart 2018 en 17 mei 2018. Wordt vervolgd.