Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! november 2017

Op zaterdag 18 november 2017 zette Sinterklaas voet op Nederlandse bodem. De tijd van mandarijntjes, cadeaus, schoenen bij de schoorsteen (of iets wat daarop lijkt), getrippel op de daken, chocoladeletters en gedichten is aangebroken. Geïnspireerd door een tijd waarin de Nederlandse taal op een andere manier centraal staat, krabbelde ook ik een versje op papier..

Mijn roze olifant

Zo lukraak uit het niets
viel mijn oog op een roze olifant.
Zo’n klassiek beeld dat in je hoofd opkomt
wanneer iemand zegt: denk niet aan een roze olifant.

Iedereen weet dat je alleen maar kunt denken
aan datgene waaraan je geen aandacht mag schenken.
Maar opeens
is die roze olifant
niet alleen het enige waaraan ik nog kan denken
maar ook het enige waaraan ik mijn aandacht wil schenken.

Het duurt misschien nog even, maar in januari 2018 gaat er wederom een poëzieweek van start, die op de donderdag afgetrapt wordt met Gedichtendag. Van 25 tot en met 31 januari 2018 staat poëzie centraal in verschillende bibliotheken en boekhandels. Besteedt u in de boekhandel € 12,50 of meer aan poëzie, dan ontvangt u het Poëziegeschenk dat geschreven is   door Peter Verhelst. Het thema van dit geschenk is ‘theater’, met als motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’.

Op regionaal niveau wordt er ook aandacht besteed aan poëzie in januari. De jury’s van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos, georganiseerd door het Literair Café Venray, buigen zich op dit moment nog over alle inzendingen van de afgelopen tijd. Maar liefst 33 gedichten en 25 verhalen liggen nu ter beoordeling op de jurytafels. Spannend! Op zondag 14 januari 2018 vindt de prijsuitreiking van deze wedstrijd plaats, om 11.30 uur in Anno 54 in Venray.

In de tussentijd gaan we een maand tegemoet waarin er hopelijk veel aandacht is voor warmte en mooie woorden richting elkaar. Een maand waarin er ruimte is om elkaar liefde en genegenheid toe te dichten. Ik wens u allen mooie, fijne en warme dagen toe.