Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! Oktober 2016

Literaire Salon krijgt een vervolg. Dit besluit hebben De Bibliotheek BiblioNu en Literair Café Venray samen genomen omdat er meer dan voldoende belangstelling blijkt te zijn voor een tweede editie dit seizoen. Op de donderdagavonden 2 februari en

9 maart van het volgend jaar staat opnieuw één boek centraal van een buitenlands auteur. Gekozen is voor hét meesterwerk van de Europese literatuur: ‘De toverberg’ van Thomas Mann.

Emmy Rongen, docent Nederlands aan het Raayland College in Venray, is opnieuw bereid gevonden, om beide avonden te verzorgen. Op de eerste avond houdt zij een inleiding over de schrijver Thomas Mann en plaatst zij het boek ‘De toverberg’ in de context van zijn oeuvre. Tijdens de tweede avond wordt dieper op de inhoud van het boek ingegaan.

‘De toverberg’ van de Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Thomas Mann is een schitterende roman die in 1924 verscheen. Volgens velen is ‘De toverberg’ zijn allerbeste boek. Deze roman wordt ook wel ‘de Mount Everest van de wereldliteratuur genoemd’. (Zie: Steinz, gids voor de wereldliteratuur, bladzijde 294 en 295) ‘De toverberg’ telt bijna duizend pagina’s. De hoofdpersoon Hans Castrop, een 23-jarige ingenieur uit Hamburg, wil voor hij aan een nieuwe baan begint, eerst drie weken bijkomen. Zijn bezoek aan een neef in een sanatorium in het Zwitserse Davos loopt enigszins uit de hand. In plaats van drie weken verblijft Castrop zeven jaar in het kuuroord. In die zeven jaar wordt de wat naïeve jongeman intellectueel volwassen. Daarover gaat deze geniale roman.

De Literaire Salon is speciaal bedoeld voor diegenen die zich niet willen binden aan een leesgroep maar wel twee avonden vrij willen maken om één boek diepgaand te bespreken. Om de boekbespreking zo optimaal mogelijk te doen slagen, biedt Literaire Salon slechts plaats aan maximaal tien geïnteresseerden.

Meer informatie vindt u op de website van het Literair Café of die van De Bibliotheek BiblioNu Venray.

Tot slot. Op zondag 20 november as. is Chris de Stoop de tweede gast in dit nieuwe seizoen van het Literair Café. Zijn voordracht over o.a. zijn laatste boek ‘Dit is mijn hof’ begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Voor meer informatie ga naar: www.literaircafevenray.nl Volg ons ook op Facebook.com | Literair Café Venray.