Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! September 2014

‘Wat een mooi programma hebben jullie dit seizoen.’ ‘Komt Joke van Leeuwen naar Venray? Hoe hebben jullie dát klaar gekregen?’ ‘Wanneer is het optreden van Wim Daniëls?’ Dit zijn enkele reacties op het jaarprogramma dat Literair Café Venray afgelopen maand heeft gepubliceerd.

Het optreden van Joke van Leeuwen (1952) is op zondag 5 oktober 2014 in het Theehuis van het Odapark. Zelden heeft Literair Café Venray een schrijver mogen verwelkomen die zoveel literaire prijzen in ontvangst heeft mogen nemen. Joke van Leeuwen is bekend bij jong en oud. Ze schreef kinderboeken met titels als: Doesje, Kukel en Iep. Vorig jaar won ze de AKO Literatuurprijs met haar historische roman: Feest van het begin, die in 2012 verscheen. Kortom, Joke van Leeuwen mag gerust een creatieve duizendpoot genoemd worden die haar lezers in woord en beeld meeneemt van de ene emotie naar de andere.

Ook de tweede avond dit seizoen belooft een heel bijzondere te worden Op donderdag 6 november 2014 is Elke Geurts (1973) te gast in Odapark. Elke Geurts is geboren in het Noord Limburgse Heijen en woont momenteel in Amsterdam. Literair Café Venray is er in geslaagd om in aanwezigheid van Elke Geurts een Noord Limburgs filmpremière te organiseren. In samenwerking met Letterkundig Centrum Limburg (LCL), Huis van de Kunsten (HvdK) in Roermond en de Maastricht Academy of Media and Technology wordt die avond de korte film vertoond die studenten maakten naar het gelijknamige boek Lastmens van Elke Geurts. De film ging afgelopen dinsdag in première in Maastricht. De aanleiding voor de film was dat het LCL een jonge Limburgse schrijver met landelijke bekendheid wilde promoten door een cross-over aan te gaan met een ander medium. Het boek Lastmens werd gekozen vanwege de interessante thematiek en omdat Elke Geurts het verdient om bekendheid te krijgen bij een groter publiek. Elke Geurts zal donderdagavond 6 november worden geïnterviewd door de Neerlandicus Victor Elfring.

In de tweede helft van dit 22e seizoen heeft Literair Café Venray Wim Daniëls gecontracteerd voor een optreden in Venray. Op zondag 15 maart 2015 zal hij te zien en te horen zijn in Partycentrum Anno’54 aan de Raadhuisstraat. Wim Daniëls behoeft weinig introductie en geniet vooral bekendheid van zijn gastoptredens bij het voormalige tv-programma Pauw & Witteman en zijn optredens bij het radioprogramma Kopspijkers. Daniëls trekt momenteel volle zalen met zijn dialectprogramma: ‘Een ons komma’s’. En als laatste schrijver dit seizoen is Frank Westerman in Venray te gast. Westerman is opnieuw te gast vanwege het verschijnen van zijn nieuwste boek Stikvallei. De lezing met Frank Westerman vindt plaats in het Theehuis van het Odapark op zondag 10 mei 2015.