Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! September 2015

Morgen, vrijdag 25 september, wordt het een spannende dag voor boekliefhebbers. De jury van de ECI Literatuurprijs 2015 maakt haar shortlist bekend. Deze shortlist bestaat uit zes nominaties van schrijvers die meedingen naar de prijs van 50 duizend euro. De ECI Literatuurprijs is de opvolger van de AKO Literatuurprijs.

Longlist

Uit 417 inzendingen heeft de jury, onder voorzitterschap van Andrée van Es, een longlist samengesteld met 25 boektitels. De lijst telt 21 fictie- en 4 non-fictie-titels. Van de 25 schrijvers zijn er vijf Vlaamse auteurs en vier vrouw. Godin, held, de veelgeprezen roman van Gustaaf Peek is één van de 25 genomineerden. Morgen wordt bekend of hij bij de zes nominaties op de shortlist staat. Spannende tijden voor zowel Gustaaf Peek als Literair Café. De auteur is namelijk zondag 8 november 2015 te gast in Odapark Venray. En Literair Café Venray voelt zich zeer vereerd een genomineerde schrijver te mogen verwelkomen. Vier dagen na zijn optreden in het Theehuis volgt de prijsuitreiking van de literaire prijs in Amsterdam op donderdag 12 november 2015.

Unieke nominatie

Behalve Peek staan Adriaan van Dis, Jeroen Brouwers en Ronald Giphart op de longlist om maar enkele bekende namen te noemen. Met nog een bijzonder detail dat de moeite van het vermelden waard is. Muilhond, de debuutroman van Inge Schilperoord is genomineerd. Nooit eerder in de geschiedenis van de voormalige AKO Literatuurprijs is het voorgekomen dat een debutant de longlist haalde. Haar nominatie is daarom heel uniek. Het debuut van de forensisch psycholoog Inge Schilperoord wordt in de literaire kritiek omschreven als een grootse prestatie.

Hoge kwaliteit

Literair Café Venray mag zich gelukkig prijzen met de campagne van Novamedia die de ECI Literatuurprijs organiseert. Op deze manier brengt de voormalige Boekenclub ECI een grote campagne op gang om de 25 werken onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Volgens de juryvoorzitter Andrée van Es is het aanbod van hoge literaire kwaliteit. Zij roemt in het bijzonder het niveau van de vier non-fictieboeken. Dankzij Literair Café Venray zal het lees minnend publiek in onze regio daar wellicht kennis mee gaan maken en valt er in de toekomst een boel cultuur te snuiven onder het motto: ‘een geur van hoger honing’. Wilt u meer informatie over Literair Café Venray? Ga dan naar: www.literaircafevenray.nl of volg ons op Facebook.com|Literair Cafe Venray