Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! September 2016

Onder druk wordt alles vloeibaar. Dat geldt ook voor amateurdichters en -schrijvers bij het maken van een gedicht en/of het schrijven van een verhaal. Sommige mensen hebben juist enige druk nodig om beter te kunnen presteren. Maar nu is het toch echt de hoogste tijd om de pennen neer te leggen, de begin- en slotzin nog eens kritisch over te lezen en als de wiedeweerga de inzending toe te sturen aan de organisatie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. Want na overmorgen is het te laat. Overmorgen, zaterdag 1 oktober, sluit de inzendtermijn onherroepelijk.  

De schrijfwedstrijd Raadselige Roos wordt jaarlijks georganiseerd onder de vleugels van het Literair Café Venray. Raadselige Roos is inmiddels de oudste en meeste bekende schrijfwedstrijd in Zuid-Nederland en Nederlandstalig België. Het thema dit jaar is: ‘Vliegen op eigen vleugels’. Er zijn twee categorieën: proza en poëzie. De prijswinnaars winnen een boekenbon, een oorkonde en uiteraard een bos rozen.

Tussen zaterdag 1 oktober en de feestelijke prijsuitreiking op zondag 22 januari 2017 zijn de  juryleden aan zet: de twee vakjury’s proza en poëzie en een breed samengestelde zogeheten Publieksjury, die de Bij Prijs 2016 mag selecteren uit de ingezonden gedichten.

De organisatoren van de Raadselige Roos, Marij Peeters en Adie Steen, zijn bijzonder verheugd, bekend te kunnen maken dat de prijsuitreiking deze editie plaatsvindt in de Raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Hans Gilissen treedt op als gast in ‘eigen huis’. Als gast van Literair Café Venray zal hij ook de laureaten bekendmaken, de prijzen uitreiken én de nieuwe bundel presenteren.

Ook deze editie van de schrijfwedstrijd worden werken van de cursisten van de afdeling Beeldend van het Kunstencentrum Jerusalem Venray ten toon gesteld tijdens de feestelijke prijsuitreiking. De prijsuitreiking vindt plaats in het Gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 in Venray op zondag 22 januari 2017 en begint om half 12.

Tot slot. Op zondag 9 oktober as. opent de schrijfster Inge Schilperoord het nieuwe seizoen van het Literair Café Venray 2016  – 2017. Inge Schilperoord wordt geïnterviewd door Victor Elfring, docent Nederlands Dendron College Horst. De schrijversbijeenkomst begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Voor meer informatie ga naar: www.literaircafevenray.nl Volg ons ook op Facebook: Literair Café Venray.