Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! september 2017

Vorig jaar organiseerde het Literair Café Venray tweemaal de Literaire Salon. De eerste salon behandelde de roman Zuiverheid van Jonathan Franzen en de tweede salon stond in het teken van De toverberg van Thomas Mann. Ook dit jaar organiseert het Literair Café Venray weer een Literaire Salon. Deze keer met een speciaal tintje in verband met het 25-jarig jubileum.

Tijdens eerdere salons stond er telkens een roman van een niet-Nederlandstalige auteur centraal. Bij deze salon is dat anders: op twee donderdagavonden (2 en 30 november) wordt de laatste roman van Tommy Wieringa, De dood van Murat Idrissi, uitvoerig besproken. Tommy Wieringa is tevens uitgenodigd voor de jubileumbijeenkomst in maart 2018, waar verschillende belevenissen van zijn laatste werk besproken zullen worden.

Aan de hand van achtergrondinformatie over de auteur en het boek zal het werk van Wieringa in de context van de huidige maatschappij en zijn oeuvre geplaatst worden. Als deelnemer van de salon wordt u aan de hand van een uitvoerige bespreking meegenomen in een diepgaande analyse van de roman. Daarnaast is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het boek.

Deelname aan de Literaire Salon bedraagt € 25,- voor twee avonden. Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden per e-mail: info@biblionu.nl en kunt u het bedrag overmaken op rekeningnummer NL59 RABO 0139989587 ten name van BiblioNu Venray onder vermelding van uw naam en Literaire Salon najaar 2017. Uw aanmelding is definitief nadat het bedrag op het rekeningnummer is bijgeschreven. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen persoonlijk bericht. Wacht niet te lang met inschrijven: u kunt zich tot uiterlijk 1 oktober 2017 aanmelden en er geldt een maximumaantal deelnemers van 12.

Ter gelegenheid van het jubileum van het Literair Café wordt De dood van Murat Idrissi voor € 7,50 door de Bibliotheek beschikbaar gesteld. Na de bijeenkomsten van de salon blijft het boek dus in uw eigen bezit, wat het wellicht wat makkelijker maakt om het boek nogmaals te lezen of hopelijk te laten signeren op de feestelijke bijeenkomst in maart 2018.