Word nu seizoenpashouder
van Literair Café Venray!
Klik hier

Uitgelezen?! september 2018

In deze editie blik ik vooruit op een aantal zaken: de Literaire Salon in het najaar van 2018, de eerste schrijversbijeenkomst van het Literair Café Venray en heuglijk nieuws over Jeroen Brouwers.
Aankomende zondag, 30 september, vindt de eerste schrijversbijeenkomst van het seizoen 20182019 plaats. Om 11.00 uur opent Thomas Verborgt het nieuwe literaire seizoen in het theehuis van het Odapark in Venray. Verborgt heeft al verschillende romans, verhalenbundels en toneelstukken op zijn naam staan. De inleiding zal tijdens deze bijeenkomst verzorgd worden door Stan Verhaag en de muzikale omlijsting is in handen van Roy Sharpe en Lucie Broeksteeg.
Op 1 en 29 november staan de bijeenkomsten van de Literaire Salon op het programma. Tijdens deze twee avonden wordt er uitvoerig ingegaan op de roman Congo van David van Reybrouck. Een non-fictionele roman zal door een literaire bril bekeken worden, waarbij er ook aandacht geschonken wordt aan het schrijfproces van Van Reybrouck. De schrijver maakte voor Congo niet alleen gebruik van archiefmateriaal en onderzoek, maar ook van ooggetuigenverslagen. Deze Salon biedt een mooie opstap voor de schrijversbijeenkomst met Koen Peeters, die in mei 2019 te gast zal zijn in Venray. U kunt zich nog opgeven voor deelname aan de salon, maar wacht niet te lang. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van het Literair Café Venray.
Als laatste wil ik graag nog een heuglijk nieuwsbericht met u delen: op 18 oktober zal Jeroen Brouwers een eredoctoraat van de Radboud Universiteit Nijmegen in ontvangst nemen. Brouwers schreef onder andere over de effecten van de oorlog in Bezonken rood en de misstanden in de katholieke kerk in Het hout. De Radboud Universiteit organiseert verschillende lezingen in de Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen, die in het teken staan van het werk van Brouwers. Wilt u daar meer over weten, kijk dan op de site van de Radboud Universiteit Nijmegen.